Sivut

perjantai 22. lokakuuta 2010

Tonttuneiti ja lyhtyjen loiste sekä tunnustus

Koti on saanut jo vähän joulun tunnelmaa. Tildan tonttuneiti on jo asettunut lyhtyjen viereen katselemaan talomme elämää. Pikku hiljaa joulu saa tulla tupaan... asia kerralaan. Salaa hipsien;)

Kiitokset Tuoksuva joulu blogin Mallalle tästä tunnustuksesta!!

Ohjeet kuuluvat näin:

Laita tunnustus blogiisi.

Jaa meidän kanssa kolme lapsuuden joulumuistoasi.
Jokin tapahtuma, tuoksu .. mikä vaan !
Mikä on syöpynyt mieleesi rakkaana muistona.Kirjaa postaukseen myös nämä säännöt.

Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen ja kenelle annat.


Anna tunnustus eteenpäin kahdelle joulublogistille
joiden blogia seurailet.

Kerrompa ensiksi kolme joulumuistoani. Niitä kyllä löytyy ja paljon, koska joulu on aina ollut se ihanin aika vuodesta <3>

1. Noita nokinenän radiokuunnelma oli yksi joulun kohokohta. Sitä istuttiin kuuntelemassa koko perhe. Muistaakseni tuo kuunnelma tuli joulupäivänä. Kuunnellessa rouskuteltiin joulupipareita ja usein väriteltiin jotakin paperille. En tiedä tuleeko nokinenä vielä nykyisin. Se pitääkin selvittää. Vaikken noidista ole koskaan pitänyt niin nokinenässä oli jotakin herttaista:)


2. Kuusen haku oli usein minun ja kaksi vuotta nuoremman siskoni hommaa. Yleensä se haettiin rannasta. Oltiin sellaisia vähän vaahtosammutinta pidempiä, kun ensimmäinen kuusi sahattiin ja raahattiin kahdestaan kotipihaan.
Kuusi laitettiin sulamaan pesuhuoneeseen ja aatonaattona se yleensä koristeltiin mahdollisimman kimaltavilla joulupalloilla ja nauhoilla.

3. Aattoon on aina kuulunut hautausmaalla käynti. Lapsena hautausmaalle lähdettiin jouluaterian jälkeen ja reissun päätteeksi saunottiin. Viimeisimpinä vuosina olen jättänyt tuon rituaalin väliin , kun olen laittanut sillä välin pöytää koreaksi tai lavastanut tonttujen vierailun ja kantanut lahjat kuusen alle.

Tunnustuksen minulta saavat Blogit JOULUN AIKAAN ja JOULU KAINUUNKADULLA

3 kommenttia:

 1. Olenkin jo odotellut postaustasi.

  Meilläkin on aina kuunneltu Noita Nokineniä, ja vielä joitain vuosia sitten niitä tuli myös radiosta.

  Olen ostanut meille kuunneltaviksi Noita Nokineniä YleShopista, ja myös meillä niiden kuuntelu on yksi jouluperinteistä.

  Ihania kuvia taas kerran blogissasi.

  Venla

  VastaaPoista
 2. mukavia muistoja...niitä on ihana jatkaa oman perheen kanssa<3

  VastaaPoista